Είναι επίσημο: Έγκριση για το Πειραιάς – Χανιά μέσω της Μήλου
- ChaniaShips
- πριν από 4 ημέρες
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, φέρνοντας μαζί της σημαντικές εξελίξεις για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Αιγαίου.
Ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν ξεχωρίζει το θέμα υπ’ αριθμόν 42, το οποίο αφορά την έγκριση της προσέγγισης στη Μήλο των πλοίων της Attica Group που εξυπηρετούν τη γραμμή Χανίων.
Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των Δυτικών Κυκλάδων με την Κρήτη, ενώ αναμένεται να προσφέρει νέα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσθήκη της Μήλου στο δρομολόγιο των πλοίων της Attica Group θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης του ακτοπλοϊκού δικτύου και ενίσχυσης των νησιωτικών συνδέσεων με μεγάλες πύλες της ηπειρωτικής χώρας.
Η απόφαση του Σ.Α.Σ. αναμένεται να επικυρωθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το νέο δρομολόγιο.


Σχόλια