SFAKIA PIONEER

Η εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ το 2019 αποφάσισε να αυξήσει τον ναυτιλιακό της στόλο αγοράζοντας το πρώτο της ταχύπλοο από την Ιαπωνία για την γραμμή Σφακιά-Γαύδο. Πρόκειται για το πλοίο ONIYOUZU η όπως μετονομάστηκε σε SFAKIA PIONEER. Θα το χαρακτηρίζαμε ώς ένα πλοίο τεραστίων δυνατοτήτων για το μέγεθός του.
Ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 1998. Εχει μήκος 45.95 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα. Το πλοίο έχει ικανότητα μεταφοράς 200 επιβατών και εξοπλίζεται με 2 μηχανές GM2035 hp συνολικής ιπποδύναμης 4.070 hp και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων και μέγιστη 26.35 κόμβων.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019: Μετά από ταξίδι σχεδόν ενός μήνα κατέφθάσε στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο Calypso με σημαία Αντίγκουα μεταφέροντας το νέο πλοίο της Ανενδύκ "Sfakia Pioneer" που στα ελληνικά σημαίνει (πρωτοπόρος των Σφακίων). Η επιχείρηση καθέλκυσης του σκάφους από το φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας διήρκησε πολλές ώρες καθώς υπήρχαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην προκληθεί κάποια ζημιά. Ωρα 2 το μεσημέρι το Sfakia Pioneer απελευθερώνεται από τα δεσμά των γερανών και με την βοήθεια ρυμουλκών οδηγείται στην τελευταία προβλήτα του λιμανιού της Σούδας όπου βρίσκεται έως σήμερα.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020:

Η ομάδα του Chania Ships επισκέπτεται το νέο πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ Sfakia Pioneer για να πραγματοιήσει μία μικρή παριουσίαση-αφιέρωμα στο νέο πλοίο της εταιρείας. Η επιβίβαση μας στο πλοίο γίνεται μέσω του πλοίου Δασκαλογιάννης και συγκεκριμένα από το πλάι. Μια μικρή πόρτα μας οδηγεί στο κέντρο του πλοίου και συγκεκριμένα στο Deck No 3, εκεί όπου αρχίζει το αφιέρωμα μας. Το πρώτο πράγμα αντικρίζουμε είναι τα πανέμορφα και άνετα Αεροπορικά καθίσματα του πλοίου, εκε ί που ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να απόλαυσει το γαλάζιο της θάλασσας από τα μεγάλα παράθυρα του πλοίου. Πλώρα στο ίδιο κατάστρωμα υπάρχει το μπαρ του πλοίου και δίπλα βρίσκουμε το ψυγείο των επιβατών. 

Προχωρώντας προς τα πίσω βρίσκουμε στην ένα μικρό χώρο με καθίσματα διαμερίσματος και στις δύο πλευρές ενώ προχωρώντας λίγο ακόμα πρίμα βρισκόμαστε στο εντυπωσιακό γκαράζ του πλοίου. Το οποίο πέρα από οχήματα έχει την δυνατότητα μέσω της κινητής ράμπας που διαθέτει να φορτώσει ακόμα και κοντέϊνερ με την βοήθεια περονοφόρου μηχανήματος. Ανεβαίνοντας μια σκάλα ακόμα στο Deck No 4 βρίσκουμε την γέφυρα του πλοίου, μπαίνοντας στη γέφυρα βρίσκουμε μέσα έναν παλιό γνώριμο του Chania Ships τον καπετάνιο Στράτο Μπουρνάζο. Η γέφυρα του SFAKIA PIONEER είναι μία κλασική Ιαπωνική γέφυρα εφοδιασμένη με σύγχρονα μέσα ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην γέφυρα μείναμε λίγη ώρα αλλά είχαμε την χαρά να συνεχισουμε την κουβέντα με τον καπετάν Στράτο, στο εξωτερικό κομμάτι του πλοίου. Βγαίνοντας από την γέφυρα στο εξωτερικό σημείο του πλοίου συναντάμε ένα σκέπαστρό με τα εξωτερικά καθίσματα του πλοίου καθώς και την όμορφη πλώρη του.

Κατεβαίνουμαι προς το μηχανοστάσιο και κάτω από τα αεροπορικά καθίσματα στο Deck 2 βρίσκουμε έναν άδειο δωμάτιο δεύτερης κατηγορίας πουπιθανολογούμε ότι στην Ιαπωνία ήταν ο χώρος ξεκούρασης του προσωπικού.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο για τι σκοπό θα το χρησιμοποιήσει η σημερινή του εταιρεία. Κατεβαίνοντας στο μηχανοστάσιο μείναμε για ακόμα μια φορά άφωνοι, ένας χώρος πολύ όμορφος καθαρός και εργονομικά σχεδιασμένος. Όπως προαναφέραμε το πλοίο διαθέτει 2 μηχανές GM2035 hp συνολικής ιπποδύναμης 4.070 hp και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 23 κόμβων και μέγιστη 26.35 κόμβων.

 Έχοντας ολοκλήρωσει το αφιέρωμα-παρουσίαση σε αυτό το εξαιρετικό πλοίο περνάμε πάλι δίπλα στο πλοίο Δασκαλογίαννης με την ευκαιρία να τραβήξουμε μερικά εξωτερικά πλάνα από το Sfakia Pioneer. Βλέποντας το πλοίο παρατηρούμε μια ζωγραφιά ενός χαρταετού η οποία βρίσκεται και στις δύο πλευρές του πλοίου που σύμφωνα με τους Ιάπωνες συμβολίζει ένα παραδοσιακό γεγονός που συμβαίνει στο νησί Mishima. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο νησί το πλοίο μετέφερε επιβάτες μέχρι πριν την αγορά του από την ΑΝΕΔΥΚ .

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το αφιέρωμα-παρουσίαση στο νέο απόκτημα της ΑΝΕΝΔΥΚ.
Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κα Αντιγόνη Μπολιώτη για την τιμή που μας έκανε να μας δώσει την άδεια να επισκεφθούμε και να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στο νέο απόκτημα τους ως to πρώτο ελληνικό ακτοπλοϊκό site. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της περίστασης.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ από στην εταιρία ΑΝΕΝΔΥΚ:

1)Κο Στράτο Μπουρνάζο

2)Κα Αντιγόνη Μπολιώτη 

3) Κο Βαγγέλη Δαρζέτα 

4) Κο Αρη 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματος σημμετείχαν οι

Κοκογιαννάκης Ελευθέριος: Φωτογραφικό υλικό-Κείμενο.

Καραμπινάκης Σταμάτης: Συνέντευξη-Φωτογραφικό υλικό

Πενθερουδάκης Θέμος:Συνέντευξη

Κερδέλας Νικόλαος:Επεξεργασία και διόρθωσή κειμένου

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

Η                 

ΤΟΥ CHANIA SHIPS

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

125525152_2795204450758666_3501238667646
125850001_362558671678656_25669874093905
125403518_832183507546039_23841707175373

Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας ή κάποια καταγγελία σας στο παρακάτω

email : Chaniaships20@gmail.com

© Copyright 2021ChaniaShips.com ,