Αναζήτηση

Χωρίς δρομολόγια η κοινοπραξία από και προς την Κρήτη κάθε Κυριακή του Απριλίου.

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα, Κυριακή 5 Απριλίου, η απόφαση της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ – Blue Star για τη μη εκτέλεση συγκεκριμένων δρομολογίων στις γραμμές της Κρήτης (Χανιά – Πειραιάς και Ηράκλειο – Πειραιάς) έως και το τέλος Απριλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε Κυριακή βράδυ -αρχής γενομένης από σήμερα- δεν θα πραγματοποιείται το δρομολόγιο από Χανιά και Πειραιά και από Πειραιά προς Χανιά. Επίσης, κάθε Σάββατο βράδυ δεν θα πραγματοποιείται το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο, ενώ κάθε Κυριακή βράδυ δεν θα εκτελείται το δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχουν ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της ακτοπλοϊκής επιβατικής κίνησης σχεδόν κατά 90% στο σύνολο σχεδόν των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Όπως εκτιμούν οι ακτοπλόοι «το 2020 η απώλεια εσόδων των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξυπηρετούν τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα νησιά Ιονίου θα ξεπεράσει τα 290.000.000 €, δηλαδή αναμένεται μείωση 45,12%».

Με βάσει αυτά τα δεδομένα και καθώς η ακτοπλοΐα πέραν του δημόσιου χαρακτήρα της, αποτελεί ταυτόχρονα και έναν από τους ισχυρούς βραχίονες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης να στηρίξει τον τουριστικό κλάδο, προχώρησε στην υιοθέτηση 12 μέτρων.68 προβολές
ANENDYK KARTA.PNG
106005239_2640927942831882_6592204430949
1.jpg
300x300 banner chrisostomos gr 2.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

  

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

© Copyright 2020,ChaniaShips.com ,