Αναζήτηση
  • ChaniaShips

“Φύλακας άγγελος” Εχθές το πλοίο “Σαμαριά” – Δυο διασώσεις εχθές το απόγευμα στα Σφακιά

“Φύλακας άγγελος” αποδείχθηκε χθες ο καπετάνιοςΑνδρέας Βαρδουλάκης και το πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ Σαμαριά που εκτελούσε δρομολόγια στα Σφακιά.


Σε δυο περιπτώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη, ο καπετάνιος και το πλήρωμα επενέβησαν σωτήρια γλιτώνοντας από τα χειρότερα, έναν νεαρό περιπατητή που χάθηκε και εγκλωβίστηκε σε απομονωμένη παραλία και μια παρέα Χανιωτών που το φουσκωτό τους υπέστη σοβαρή βλάβη.


Στην πρώτη περίπτωση ένας 35χρονος περιπατητής από Αθήνα έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στην παραλία της Φουρνωτής που βρίσκεται δυτικά της Αγίας Ρουμέλης Σφακίων. Ο άτυχος άνδρας είχε μείνει χωρίς  νερό και δυνάμεις με αποτέλεσμα να ζητήσει βοήθεια.


Η συγκεκριμένη παραλία είναι απομονωμένη και για την προσεγγίζει πεζό τμήμα απαιτεί πολύωρη πεζοπορία μέσω Ανώπολης. Την λύση έδωσε ο καπετάνιος του πλοίου Σαμαριά, Ανδρέας Βαρδουλάκης.


Το πλοίο ήταν δεμένο στο λιμάνι της Αγ.Ρουμέλης με τον καπετάνιο να βάζει πλώρη για την Φουρνωτή και παρά τα 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή να καταφέρνει να σώσει τον 35χρονο τον οποίο επέστρεψε στην Αγ.Ρουμέλη σώο και αβλαβή αν και αρκετά καταπονημένο.

η παραλία Φουρνωτή


Στη δεύτερη περίπτωση, ένα φουσκωτό με Χανιώτες τέσσερις ενήλικες και τρία παιδιά, 2,3 και 5 ετών υπέστη βλάβη κοντά στην παραλία Δώματα που βρίσκεται επίσης κοντά στην Αγ.Ρουμέλη.


Το σκάφος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα, ενώ έβαλε και νερά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να κινδυνεύσουν αλλά και να χάσουν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα,  μεταξύ αυτών και τα κινητά τους.


Ο οδηγός κατάφερε να βγάλει με ασφάλεια το φουσκωτό στη στεριά, από όπου ένας από την παρέα πήγε με τα πόδια στην Αγ.Ρουμέλη ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 ζητώντας βοήθεια.

Η παραλία Δώματα


Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης Σφακίων Σταύρος Πλυμάκης ο οποίος με τη σειρά του κι ενώ ετοίμαζε την ομάδα του για να επέμβει ενημέρωσε τον καπετάν Ανδρέα.


Το Σαμαριά εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στα Μάρμαρα εκτελώντας το δρομολόγιο Σφακιά-Παλαιόχωρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη προσέγγισε την παραλία και έσωσε τους Χανιώτες και τα μικρά παιδιά.

https://kriti360.gr/

236 προβολές
ANENDYK KARTA.PNG
106005239_2640927942831882_6592204430949
1.jpg
300x300 banner chrisostomos gr 2.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

© Copyright 2020,ChaniaShips.com ,
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

Η                 

ΤΟΥ CHANIA SHIPS