Αναζήτηση

Στη Σούδα θα μεταφέρονται οι μετανάστες που θα περισυλλέγονται από τη Λιβύη

Ως πολύ καλό χειρισμό χαρακτήρισε την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ειρήνη» ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, ξεκαθαρίζοντας οτι η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα ελληνικά λιμάνια ώστε να παίρνει μετανάστες από τη Λιβύη, παραδεχόμενος, ωστόσο, οτι όσοι περισυλλέγονται πιθανότατα θα μεταφέρονται στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.


Όπως ενημέρωσε μιλώντας στον Real FM και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, πρόκειται για μία επιχείρηση της ΕΕ ώστε να επιτηρεί τα ύδατα από την Κρήτη μέχρι την Ιταλία για πιθανό λαθρεμπόριο όπλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Λιβύη, η οποία σπαράζεται από εμφύλιο πόλεμο.


Ξεκαθάρισε οτι η Ελλάδα θέλει αυτή την επιχείρηση για προφανείς λόγους, ώστε να συμμετέχει στην περιοχή που έχει δημιουργήσει η Τουρκία πρόβλημα με τη συμφωνία της με την Λιβύη για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, επισημαίνοντας οτι η επιχείρηση δεν αφορά την διάσωση μεταναστών, η οποία όμως θα γίνεται σε περίπτωση που τα πλοία που επιχειρούν συναντήσουν βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες.


Αφού οι μετανάστες που θα διασώζονται θα πρέπει αναγκαστικά να μεταφερθούν σε κάποιο κοντινό λιμάνι, η Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, πρόσφερε το λιμάνι της Σούδας, με την προϋπόθεση να γίνεται κατανομή των ανθρώπων και σε άλλα κράτη που συμμετέχουν στην επιχείρηση.


Κλείνοντας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για την ύπαρξη δικλίδας ασφαλείας που επιτρέπει στην χώρα να αποχωρήσει με το πέρας τεσσάρων μηνών από την επιχείρηση.


2075 προβολές
ANENDYK KARTA.PNG
106005239_2640927942831882_6592204430949
1.jpg
300x300 banner chrisostomos gr 2.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

  

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

© Copyright 2020,ChaniaShips.com ,