top of page
  • Εικόνα συγγραφέαChaniaShips

Στην ANEK LINES η κοπή της βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

H ANEK LINES, με αισιοδοξία και πίστη στην κρητική παράδοση,μετέδωσε διαδικτυακά από το ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, στις 7 Φεβρουαρίου, την κοπή τηςβασιλόπιτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ), απουσία κόσμου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με την συνδρομή, ωστόσο, της τεχνολογίας κατά την διαδικτυακή προβολή, το πλοίο της ΑΝΕΚ, γέμισε αναμνήσεις και εικόνες νοσταλγίας από τα περασμένα χρόνια, όταν οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, λόγω covid δεν ήταν παρόντα στις ζωές μας.


Στην εκδήλωση το διαδικτυακό παρόν έδωσαν, μέσω skype και βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων εκπρόσωποι Εκκλησιαστικών αρχών, Πολιτικών φορέων και δεκάδων Κρητικών και Πολιτιστικών Σωματείων από όλη την Ελλάδα.


Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ, κος Μανώλης Πατεράκης, καλωσόρισε, για πρώτη φορά, σε κοπή αγιοβασιλόπιτας, διαδικτυακά τους προσκεκλημένους του και πραγματοποίησε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων που υλοποίησε η Ομοσπονδία, κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε εν μέσω της πρωτόγνωρης συγκυρίας εξάπλωσης του κορωναϊού. Στην συνέχεια ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ που τόσα χρόνια στέκεται στο πλάι των κρητικών σωματείων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του κρητικού πολιτισμού και στη διατήρηση των δεσμών με την πατρίδα. Έκλεισε ευχόμενος σε όλους η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και πολύ καλύτερη από την περσινή.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ, κος Γιώργος Κατσανεβάκης χαιρέτησε την “διαδικτυακή” πρωτοβουλία της ΠΟΠΚΣ. Εστιάζοντας στην κρητική θυμοσοφία και στην υπομονή που απαιτούν οι δύσκολες εποχές που ζούμε ανέφερε ότι “Έτσι είναι η ζωή μια ξαστεριά μια μπόρα. η μπόρα φέρνει υπομονή, στην ξαστεριά προχωρά”. Ο κος Κατσανεβάκης έκλεισε ευχόμενος του χρόνου να πραγματοποιήσουμε με αισιοδοξία τις εκδηλώσεις με τον τρόπο που γνωρίζουμε.


Στη συνέχεια ο Πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, cpt Μάρκος Πολομαρκάκης ανέφερε: «Σχεδόν δύο δεκαετίες, η ΑΝΕΚ Lines υποδέχεται στα πλοία της, τις μεγάλες εκδηλώσεις της ΠΟΠΚΣ. Κάθε Γενάρη εκατοντάδες Κρήτες και φίλοι της Κρήτης επιλέγουν και κατακλύζουν τα πλοία της ΑΝΕΚ, απολαμβάνοντας την περίφημη φιλοξενία της εταιρείας. Αυτήν την μακρά παράδοση, που αποτελεί πλέον θεσμό, συνεχίζουμε και φέτος καλωσορίζοντας, στο ΕΛΥΡΟΣ, το καμάρι της ΑΝΕΚ, την διαδικτυακή προβολή της αγιοβασιλόπιτας της ΠΟΠΚΣ». Και κατέληξε ευχόμενος καλή συνέχεια στις πολιτιστικές δράσεις της Ομοσπονδίας, καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία σε όλο τον κόσμο.


Η προβολή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση videos από προγενέστερες εκδηλώσεις της ΠΟΚΠΣ, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατείχαν τα κρητικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα. Οι εικόνες και ήχοι που αντανακλούσαν την κρητική κληρονομιά, γέμισαν τους διαδικτυακούς θεατές με συγκίνηση και προσδοκία για ένα καλύτερο χρόνο.


Η ΑΝΕΚ Lines, σε πλήρη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, κατάφερε για μία ακόμα φορά να ενώσει όλους τους Κρητικούς, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς με την Μεγαλόνησο και μέσα από την διαδικτυακή προβολή της κοπής της πίτας της ΠΟΠΚΣ, να επιβεβαιώσει ότι, παρά την οποιαδήποτε απόσταση, αυτό που κρατάει τους ανθρώπους πραγματικά κοντά είναι η παράδοση, η αγάπη και η περηφάνια για τον τόπο τους.ΑΝΕΚ LINES :Ταξιδεύοντας υπεύθυνα, με αισιοδοξία!


留言


273689242_324019479662319_3979073714123161094_n.jpg
317447740_1924043621275791_6796297228118415923_n.jpg
final logo KK_page-0001.jpg
46695915_1913370695378080_4735463505564532736_n.jpg
anendyk_gr.webp
Screenshot_12-removebg-preview.png
image.png
image.png
image.png
image.png
bottom of page