top of page
  • Εικόνα συγγραφέαChaniaShips

Στην ΑΝΕΚ LINES η ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ. ΚΡΗΤΗΣ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Η ΑΝΕΚ LINES αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές δυσκολίες των συνανθρώπων μας με Ειδικές Ανάγκες, φιλοξένησε, στις 14/12, την ημερίδα, που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Κρήτης, η οποία εστιάζοντας στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία είχε ως στόχο μία καθημερινότητα “Χωρίς Εμπόδια”.


Η κα Σοφία Λογαρίδου Προϊσταμένη Γραφείου Τύπου Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Κρήτης, κατά την έναρξη της ημερίδας για τα ΑμεΑ


-Κατά την έναρξη της ημερίδας, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά, το καθ’ όλα προσβάσιμο από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθηλωτική ήταν η κα Μαυροματάκη Ειρήνη, που παρουσίασε ως καλλιτέχνιδα ΑμεΑ, ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο γεμάτο φως και ελπίδα.


Μέσα από παιχνίδια φωτός, μουσικής & χορού, η καταπληκτική ΑμεΑ καλλιτέχνιδα κα Ειρήνη Μαυροματάκη μετέδωσε ελπίδα και καθήλωσε το κοινό στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ


-Αμέσως μετά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Κρήτης υποστράτηγος Γιώργος Λυμπινάκης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο που επιτελούν οι αστυνομικές υπηρεσίες για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος τους.


-Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης ανέφερε ότι “Τα εμπόδια συχνά δεν είναι μόνον τα φυσικά αλλά και οι προκαταλήψεις που φέρνουν τα χειρότερα αποτελέσματα στην κοινή διαβίωση. Ενώ αποστολή των πάντων θα πρέπει να είναι το να κάνουμε την ζωή των άλλων καλύτερη από την δική μας”


Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ, κος Γιώργος Κατσανεβάκης καλωσορίζοντας την αστυνομική ηγεσία, εκπροσώπους φορέων και μαθητές στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο της εταιρείας


– Στην συνέχεια ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης με τις εκπληκτικές διακρίσεις σε ακόντιο και σφαίρα, εστίασε στην αξία της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και το πόσο “Η Ζωή αλλάζει…” με αναφορές στα προσωπικά του βιώματα δεδομένου ότι ένα τροχαίο του στέρησε τα πόδια. Ο κος Στεφανουδάκης έκλεισε λέγοντας ότι είναι “Ανάγκη να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με νοητική και κινητική αναπηρία. Τα παιδιά που δίνουν απλόχερα μόνον αγάπη…”


Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης αναφερόμενος στην αξία τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, από πεζούς και εποχούμενους

Εν συνεχεία ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Α΄(ΥΓ) Γρηγόριος Μαυριδάκης ανέπτυξε το δύσκολο θέμα «Ψυχολογία των Α.με.Α. Αποδοχή και ποιότητα Ζωής». Από την πλευρά του ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου Αστυνόμος Β΄ Στυλιανός Καρακούδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευθεί “η ζωή” το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, μέσα από νομοσχέδια και δράσεις που επιβεβαιώνουν ότι “Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν»


Η Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Δ/νσης Αστυνομίας Ρεθύμνης Αστυνόμος Β΄ Αθηνά Καραδάκη μίλησε για τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας σε βάρος των ΑμεΑ, η εξάλειψη του οποίου απαιτεί την συνεργασία όλων.


Η Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Δ/νσης Αστυνομίας Ρεθύμνης Αστυνόμος Β΄ Αθηνά Καραδάκη παρουσιάζοντας το νομικό πλαίσιο και τις δράσεις που υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των ΑμεΑ .

Λίγο πριν το τέλος η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χανίων και μητέρα ΑμεΑ Βασιλική Γαροφαλάκη μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε και βιώνει μεγαλώνοντας τον γιό της Κώστα. Εστίασε στην βία και τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τα οποία τελειώνοντας τα ειδικά σχολεία δεν έχουν που να πάνε. Και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας, ειδικών επαγγελματικών εργαστηρίων, ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν ουσιαστική & παραγωγική ενασχόληση μετά την ενηλικίωσή τους.


Η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Χανίων και μητέρα ΑμεΑ Βασιλική Γαροφαλάκη τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας επαγγελματικών δομών για να έχουν τα παιδιά παραγωγική ενασχόληση μετά το τέλος της υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης

Η ΑΝΕΚ LINES συνταξιδιώτης δράσεων στήριξης των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες εύχεται σύντομα η καθημερινότητα τους να είναι “Χωρίς εμπόδια» σε επίπεδο υποδομών & δικαιωμάτων.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


273689242_324019479662319_3979073714123161094_n.jpg
317447740_1924043621275791_6796297228118415923_n.jpg
final logo KK_page-0001.jpg
46695915_1913370695378080_4735463505564532736_n.jpg
anendyk_gr.webp
Screenshot_12-removebg-preview.png
image.png
image.png
image.png
bottom of page