Αναζήτηση

Στα Χανιά θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες από τη Λιβύη;Νέα ναυτική και αεροπορική αποστολή θα δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μεσόγειο τον Απρίλιο, με στόχο το εμπάργκο στην μεταφορά όπλων σε εμπόλεμες ομάδες στη Λιβύη, ενώ σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, καθώς και τα Bloomberg και New York Times, που επικαλούνται διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να παραλαμβάνει και να φιλοξενεί τους μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα.


Όπως αναφέρεται επίσης στο «Βήμα», το πιθανότερο σημείο είναι, βάσει γεωγραφίας, η Κρήτη και ήδη έχουν υπάρξει, ορισμένες ιδέες, όπως π.χ. η αποβίβασή τους στη Σούδα.


Ο λόγος για την Επιχείρηση «Ειρήνη», η οποία υποδέχεται την αντίστοιχη «Σοφία». Η «Σοφία» που πήρε το όνομά της από ένα βρέφος που γεννήθηκε από έγκυο πρόσφυγα πάνω στο πλοίο που την διέσωσε, κατέρρευσε όταν χώρες όπως η Αυστρία, η Ιταλία και η Μάλτα ισχυρίστηκαν ότι ενήργησε ως «παράγοντας έλξης» για τους αιτούντες άσυλο, ενθαρρύνοντας την προσέλευση μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης.


Όπως αναφέρουν οι New York Times, ωστόσο, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αλλάζει τα δεδομένα, αφού διπλωμάτης της ΕΕ που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ενημέρωσε ότι «Η Ελλάδα έχει επιτρέψει την αποβίβαση (των διασωζόμενων μεταναστών) στα λιμάνια της», κάτι που, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει το Bloomberg, καμία χώρα δεν προτίθετο να κάνει.


Σημειώνεται, ωστόσο, οτι οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφώνησαν να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων μεταναστών και προσφύγων στα λιμάνια.


Και ενώ τα… περιβόητα λιμάνια παραμένουν ανεπιβεβαίωτα, ένα tweet του πρώην υπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Κοτζιά, εμπλέκει την Κρήτη, αφού, όπως σχολιάζει, είχε αποτραπεί να γίνει νέα Μόρια μέχρι… τώρα, αφού τα δεδομένα αλλάζουν.

Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σε ΕΕ να μεταφέρονται πρόσφυγες από Λιβύη σε Ελληνικά λιμάνια. Ως ΥΠΕΞ έβαλα σε ανάλογη πρόταση βέτο. Απέτρεψα να γίνει η Κρήτη, δεύτερη Μοριά. Τούτοι εδώ φαίνεται να μην καταλαβαίνουν σε τι συμφωνούν. Επιπόλαια υποτιμούν προβλήματα, όντας επικίνδυνοι Παράλληλα, η συνεννόηση που έχει γίνει είναι ότι όσοι διασώζονται θα μεταφέρονται σε σημείο – transit, ώστε να μην πατούν σε ελληνικό έδαφος και από εκεί να μεταφέρονται σε άλλα κράτη – μέλη, που θα συνεισφέρουν με ναυτικά ή εναέρια μέσα στην επιχείρηση και έχουν προσφερθεί να παίρνουν τους μετανάστες. Το σχετικό κόστος θα καλύπτεται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

zarpanews.gr

65 προβολές
ANENDYK KARTA.PNG
106005239_2640927942831882_6592204430949
300x300 banner chrisostomos gr 2.jpg
τζαρ-removebg-preview.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

© Copyright 2020,ChaniaShips.com ,
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

Η                 

ΤΟΥ CHANIA SHIPS