top of page
  • Εικόνα συγγραφέαChaniaShips

Νέα αρχή στη σχέση της εταιρείας SeaSpeed Ferries και του πλοίου OLYMPUS με το Ρέθυμνο


Στο χώρο του OLYMPUS πραγματοποιήθηκε συνάντηση, παρουσία του Δημάρχου κ. Μαρινάκη, της Επιτροπής Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας, κατόπιν πρόσκλησης του εμπορικού Διευθυντή της εταιρείας κ. Γιάννη Δημητριάδη.

Ο εκπρόσωπος του πλοίου με τον Υποπλοίαρχο και το πλήρωμα ξενάγησαν και φιλοξένησαν τους παρισταμένους.


Ο κ. Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το ιστορικό της πρώτης περιόδου με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το πλοίο, έχοντας ξεκινήσει στη μέση του χειμώνα για να εξυπηρετήσει το Ρέθυμνο, συνέχισε αναπτύσσοντας τους στόχους και τις δυνατότητες που η εταιρεία βλέπει σ’ αυτή την καθόλου εύκολη γραμμή, καθώς και τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υπάρχουν.


Ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τα καλοκαιρινά δρομολόγια τα οποία είναι μελετημένα για να εξυπηρετούν επαγγελματίες και επισκέπτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (ώρα άφιξης στον Πειραιά 8 πμ) και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τις επί μέρους ανάγκες των επαγγελματιών

για την καλύτερη διευκόλυνσή τους, στο μέτρο του εφικτού.


Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς, οι οποίοι εξέφρασαν τις γνώμες τους σχετικά με την δυνατότητα που υπάρχει για να υποστηριχθεί σε επαγγελματική, τουριστική και προσωπική  βάση το πλοίο από τους Ρεθυμνιώτες ώστε να συμβάλλει κι αυτό από την πλευρά του στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ.Γιώργης Μαρινάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.Άγγελος Μαλλάς και κ. Πέπη Μπιρλιράκη, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Ρένα Κουτσαλεδάκη, ο αντιπρόεδρος  Δημοτ. Συμβουλίου  Μ. Φουρφουλάκης, έκαναν αναφορά στις προσπάθειες του Ρεθύμνου για την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με την υπόλοιπη Ελλάδα στο παρελθόν και έθεσαν τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να διαχειριστούμε το μέλλον, ενδυναμώνοντας τη σύνδεση, την τόσο απαραίτητη για τον τόπο μας .


Η κα Μπιρλιράκη υπενθύμισε ότι η συνεργασία της εταιρείας με τον Δήμο είχε ήδη ξεκινήσει για το Καρναβάλι και για τον τομέα Τουρισμού σε συνεργασία με τον σύλλογο ξενοδόχων με συμμετοχή του OLYMPUS στα ειδικά τουριστικά πακέτα φιλοξενίας για τους γιατρούς της περιόδου κορονοϊού.Οι κκ εκπρόσωποι: αντιπεριφέρειας Μ. Μαρκαντωνάκης, ΕΒΕΡ Α. Κλαψινός, εστίασης  Χ. Αυγουστάκης, ενοικ. διαμερισμάτων Μ. Χλιαουτάκης, ενοικ. αυτοκινήτων Μ. Σαλβαράκης, διευθυντών ξενοδοχείων Ν.Μάκρας, ΟΕΒΕΡ Ηρ. Ξυδάκης, τουριστικών πρακτόρων Μ. Δανδουλάκης  καθώς και τα μέλη επιτροπής Τουρισμού  , Βιργινία Γιάνιτσα, Στέλλα Πατρίκη, Χρ.Πολιουδάκη Κ. Χριστοδουλάκη, έχοντας μια σαφή εικόνα για τις υποδομές και τις δυνατότητες του πλοίου πια, κατέθεσαν ήδη τις πρώτες απόψεις και προτάσεις τους, και δήλωσαν  ότι θα είναι σύντομα έτοιμοι να συζητήσουν με την εταιρεία τα επί μέρους θέματα που αφορούν τον κάθε κλάδο.


Κοινή αποδοχή υπήρξε ότι, για τους ανθρώπους του Τουρισμού, η σύνδεση μέσω 2 άλλων γνωστών ελληνικών νησιών, μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη τουριστικά, αν αξιοποιηθεί σωστά. Ήδη, προτάθηκε ανταλλαγή δράσεων μεταξύ Μήλου και Σαντορίνης μέσω του OLYMPUS.

Συμπερασματικά αποφασίστηκε


– ο Δήμος και το τμήμα Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας να ξεκινήσει κύκλο συντονισμού επικείμενης συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων και της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ήδη η ενημέρωση για το πλοίο ανέβηκε στην πλατφόρμα www.rethymno.guide ενημερώνοντας σε διάφορες γλώσσες τους επισκέπτες της απ’ όλο τον κόσμο.


-Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ανέλαβαν να ενημερώσουν τα μέλη τους για την επίσκεψη και να συλλέξουν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της συνεργασίας με την ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία θα μπορεί να αποφέρει  αμοιβαία οφέλη .


-Από την πλευρά του ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιάννης Δημητριάδη, υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με όλους και να συλλέξει τις περισσότερες και στο δυνατόν εφικτές προτάσεις για ενίσχυση του προϊόντος και προώθησή του στην αγορά, κάτι που θα κάνει βιώσιμη και υγιή την γραμμή.


Ευχή και απόφαση όλων των παρευρισκομένων:

το Ρέθυμνο, μετά την δύσκολη πρώτη δοκιμαστική περίοδο, εν μέσω καιρικών και σοβαρών άλλων δυσκολιών, κάνει νέα αρχή με το πλοίο που θα  ζωντανέψει ξανά την πύλη εισόδου του :  το  OLYMPUS της εταιρείας SeaSpeedferries.

Τμήμα Τουρισμού-Επιχειρηματικότητας Δήμου Ρεθύμνης
Comentarios


273689242_324019479662319_3979073714123161094_n.jpg
317447740_1924043621275791_6796297228118415923_n.jpg
final logo KK_page-0001.jpg
46695915_1913370695378080_4735463505564532736_n.jpg
anendyk_gr.webp
Screenshot_12-removebg-preview.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
bottom of page