Μείωση Λιμενικών Τελών στα Λιμάνια Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας – Νέα Συμφωνία Grimaldi με την Κυβέρνηση
- ChaniaShips
- 8 Μαΐ
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Με θετικό αποτέλεσμα για την ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Grimaldi, κ. Emanuele Grimaldi, με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Grimaldi, που ελέγχει μέσω του ομίλου του τους οργανισμούς λιμένων Ηρακλείου (ΟΛΗ) και Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) καθώς και τις Μινωικές Γραμμές, συμφώνησε στη μείωση των λιμενικών τελών κατά 50% και στα δύο αυτά λιμάνια.
Η απόφαση αυτή ευθυγραμμίζεται με τη γενική μείωση τελών που ισχύει από την 1η Μαΐου σε όλα τα υπόλοιπα ελληνικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων των επίσης ιδιωτικών ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Αμέσως μετά τη συμφωνία, ο κ. Grimaldi και ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος έλαβε πρόσκληση από τον Ιταλό επιχειρηματία να παραβρεθεί τον Ιούνιο σε εκδήλωση στο Ηράκλειο. Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί το επενδυτικό πρόγραμμα των Μινωικών Γραμμών, το οποίο περιλαμβάνει τη ναυπήγηση δύο σύγχρονων, «πράσινων» πλοίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που διασφαλίζει την κάλυψη των απωλειών εσόδων από τη μείωση των τελών μέσω του Πράσινου Ταμείου, με τα κονδύλια να προορίζονται αποκλειστικά για περιβαλλοντικά έργα. Η συμφωνία επετεύχθη σε θετικό κλίμα, με τους δύο λιμένες να εντάσσονται τελικά στο μέτρο, ενισχύοντας τη συνοχή της κυβερνητικής πολιτικής για την ακτοπλοΐα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναγγελθείσες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, της τάξης του 12%-15% λόγω της υποχρεωτικής χρήσης «πράσινων» καυσίμων, τελικά δεν εφαρμόστηκαν, χάρη στη μείωση των λιμενικών τελών. Για τα ταχύπλοα, που ήδη χρησιμοποιούν καθαρό καύσιμο, αναμένονται επιπλέον πρωτοβουλίες με εκπτωτικό χαρακτήρα.

Comentários