Αναζήτηση

Επιτέλους απομακρύνεται το πλοίο “φάντασμα” από το λιμάνι Καβονησίου Κισσάμου

Απομακρύνεται από το λιμάνι Καβονησίου Κισσάμου, το φορτηγό πλοίο SKYLARK, που εξαιτίας σοβαρής μηχανικής βλάβης, βρίσκεται εκεί ακινητοποιημένο από το Φεβρουάριο του 2018, που πέρυσι κινδύνεψε να βυθιστεί και να προκαλέσει σοβαρή οικολογική καταστροφή στον κόλπο Κισσάμου.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων


Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, μετά από πλήθος ενεργειών του για την πρόληψη ατυχήματος από το ακινητοποιημένο πλοίο φορτηγό SKYLARK, στο λιμάνι Καβονησίου Κισσάμου, ανακοινώνει ότι, με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις περί πλοίων σε ακινησία, υπογράφηκε την Πέμπτη 23-1-2020, μεταξύ του Προέδρου του κ. Ιωάννη Ζερβού και της αναδόχου εταιρείας «ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΕ», σύμβαση παράδοσης, εκποίησης και απομάκρυνσης του εν λόγω φορτηγού πλοίου.


Το πλοίο με αυτή την σύμβαση, παραδίδεται στον ανάδοχο ο οποίος αναλαμβάνει μεταξύ άλλων, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προετοιμασία και την ασφαλή απομάκρυνσή του από την περιοχή. Η απομάκρυνση θα ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών από την ημέρα που ο ανάδοχος θα λάβει την άδεια απόπλου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου.

Ήδη, ο Ανάδοχος κατέβαλε στο Λιμενικό Ταμείο το τίμημα που προέκυψε από το διαγωνισμό για την εκποίηση που ανέρχεται ποσό των 55.800€.


Το πλοίο SKYLARK, μήκους 61,5 μέτρων, που είχε ρυμουλκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 , πλέοντας ανοιχτά της Κισσάμου, μετά από σοβαρή μηχανική βλάβη που είχε παρουσιάσει, είχε αναγκαστικά ρυμουλκηθεί στο λιμάνι Καβονησίου , και του είχε επιβληθεί αναγκαστική κράτηση για θέματα ελλείψεων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, από Επιθεωρητές του Λιμενικού Σώματος , μέχρι αποκαταστάσεως των ελλείψεων και βλαβών από την αλλοδαπή πλοιοκτήτρια εταιρεία. Στην συνέχεια η εταιρεία αυτή, εγκατέλειψε το πλοίο, μαζί με το αλλοδαπό πλήρωμά του, ενώ το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο, με την συνδρομή ιδιωτών ειδικών (ναυπηγό, νομικό, κλπ), με μια σειρά πολύπλοκων, τόσο διαδικαστικά όσο και τεχνικά ενεργειών, απέτρεψε την βύθιση του πλοίου, το οποίο κινδύνευσε αρκετές φορές.


Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος του ΛΤΝΧ, θέλει να ευχαριστήσει όλες τις Υπηρεσίας (Τελωνείο, Λιμεναρχείο, κλπ) , τους ιδιώτες ειδικούς αλλά και το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, που βοήθησαν στην μακροχρόνια αυτή επιχείρηση, αποτρέποντας μέχρι σήμερα, τους κινδύνους ατυχήματος από την παρουσία αυτού του πλοίου στο λιμάνι της Κισσάμου.


zarpanews.gr

60 προβολές
ANENDYK KARTA.PNG
106005239_2640927942831882_6592204430949
1.jpg
300x300 banner chrisostomos gr 2.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

  

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

© Copyright 2020,ChaniaShips.com ,