top of page
  • ChaniaShips

Από Σφακιά προς Λουτρό με τα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 ώρα 9:40 η ώρα το πρωί: Καταφθάνουμε στην προβλήτα του λιμανιού των Σφακίων όπου βλέπουμε το Σαμαρία 1 να καταφθάνει για να ξεκινήσει η επιβίβαση μας.

Ωρα 9:45 επιβιβαζόμαστε στο πλοίο με προορισμό το υπέροχο λουτρό, ανεβαίνουμε σιγά σιγά προς την γέφυρα του πλοίο για να απολαύσουμε την αναχώρηση μας από το λιμάνι των Σφακίων από ψηλά ,μπαίνοντας στην γέφυρα ένα μεγάλο χαμόγελο μας υποδέχτηκε και μας καλώς όρισε και δεν μπορούσε να ήταν άλλος από τον καλό φίλο και αδελφό Ανδρέα Βαρδουλάκη.Το ρολόι δείχνει 10:30 και το Σαμαριά 1 αρχίζει να μαζεύει κάβους και είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι μας προς το Λουτρό.

Αφου αναχωρήσαμε για το Λουτρό δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στο υπέροχο πλοίο που τόσο έχουμε αγαπήσει και φυσικά θα κατεβούμε ένα κατάστρωμα κάτω και φυσικά στο κατάστρωμα Νο 3 και το εσωτερικό σαλόνι του πλοίου όπου είναι ένας διαμορφωμένος άψογα θα λέγαμε, με τους δερμάτινους καναπέδες να κλέβουν την παράσταση καθώς όποιος θα βρεθεί στο εσωτερικό σαλόνι του Σαμαριά μπορεί να απολαύσει το ταξίδι του με την θέα προς τα έξω από τα μεγάλα τετράγωνα παράθυρα.

Κατεβαίνουμε ένα κατάστρωμα κάτω από εκεί που επιβιβαστήκαμε και φυσικά την καρδιά του πλοίου το Μηχανοστάσιο η αλλιώς ο χώρος του καλού φίλου "Λευτέρη Πεντάρη" και τον βοηθό του "Μίλτου Μαρινάκη". Το μηχανοστάσιο του Σαμαρια περιέχει 2 κύριες μηχανές (κατασκευης Βελγίου ABC έτος 1985) 6 κυλίνδρων σε σειρά και 500 ίππους η κάθε μία με δυνατότητα μέχρι 600 στροφές στα 12 knots μέγιστη ταχύτητα.Το πλοίο Διαθέτει 2 ηλεκτρομηχανες (FPT έτος κατασκευής 2016) για την ηλεκτροδότηση τον αναγκών του πλοίου και των βοηθητικών μηχανημάτων (καταπέλτης ,άγκυρες ,βοηθητικά μηχανήματα μηχανοστασίου κ.α).


Η ώρα περνάει ευχάριστα και βλέπουμε σιγά σιγά μπροστά το υπέροχο Λουτρό και η ώρα της αποβίβασης μας ξεκινάει, με ένα σύντομο χαιρετισμό στο πλήρωμα του Σαμμαριά 1 αποβιβαζόμαστε από το πλοίο και βλέπουμε μπροστά μας το υπέροχο Λουτρό έτοιμο να το περπατήσουμε και να το εξερευνήσουμε.

Αρχίζουμε την βόλτα μας στο υπέροχο Λουτρό και καταλήγουμε στην φιλόξενη ταβέρνα με την ονομασία "Ηλιος" της οικογένειας Ανδρουλάκη όπου και κάτσαμε, η ώρα περνάει ευχάριστα και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι καταφθάνει στο λιμάνι του Λουτρό το Αγία Ρουμέλη και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να πάμε να απολαύσουμε την άφιξη του.


Αφού είχαμε ένα σύντομο χαιρετισμό με το πλήρωμα του "ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ" κανονίσαμε να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι μαζί τους στις 3 η ώρα προς τα Σφακιά. Αφού κανονίσαμε το ραντεβού μας επιστρέψαμε στην ταβέρνα "Ηλιος" όπου απολαύσαμε το υπέροχο φαγητό μας μέχρι που το ρολόι μας έδειχνε 3 παρά όπου σηκωθήκαμε και ξεκινήσαμε για το "ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ".

Μπαίνοντας στο "ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ" μας υποδέχτηκε ο καπετάνιος του πλοίου Κος "Γιάννης Δημητρακόπουλος" με το χαμόγελο στα χείλια και φυσικά όλο το πλήρωμα του πλοίου άλλα ένα από τα χαμόγελα του πληρώματος ξεχώριζε και ήταν ο ένας από τους δύο Μηχανικούς του πλοίου και μέλος της σελίδας μας "Βαγγέλης Δαρζέντας"..

Ωρα 3:05 το "ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ" μαζεύει κάβους και το ταξίδι προς τα Σφακιά ξεκινάει να θυμίσουμε ότι το πλοίο εχει μήκος 25.9m και πλάτος 5.8m και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων, το ταξίδι μας προς τα Σφακιά κράτησε 15 λεπτά περίπου και αφού κατέβηκαν οι επιβάτες που ταξίδεψαν μαζί μας ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μικρή βόλτα στο πλοίο.

Κατεβήκαμε την εσωτερική σκάλα του πλοίου όπου μας οδηγεί στα αεροπορικά καθίσματα του πλοίου όπου είναι χωρισμένα σε τρία σημεία, ξεκινάμε από το πρυμναίο χώρο τον αεροπορικών καθισμάτων όπου στον ίδιο χώρο υπάρχει και η καμπίνα του πλοίου η οποία κατασκευαστικέ από την εταιρία πέρυσι τον χειμώνα.

Προχωράμε πλώρα του πλοίου όπου βλέπουμε ακόμα έναν χώρο με τα αεροπορικά και τα μεγάλα τετράγωνα παράθυρα να κλέβουν την παράσταση, καθίσαμε στης αεροπορικές θέσεις και η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο αναπαυτικά που δεν θέλαμε να σηκωθούμε.

Αφού πήραμε μία καλή γεύση από το εσωτερικό του πλοίο ανεβαίνουμε ξανά προς τα πάνω αφού η ώρα της αναχώρησης κοντεύει, ώρα 4:00 το "ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ" μαζεύει κάβους και το ταξίδι προς το λουτρό ξεκινάει

Ωρα 4:05 το ταξίδι προς το Λουτρό ξεκινάει η θάλασσα μπροστά μας είναι υπέροχη και η καλή παρέα του πληρώματος του Αγία Ρουμέλη σιγά σιγά φτάνουμε στο υπέροχο Λουτρό, αφού ρίξαμε κάβους και αποβιβάστηκαν οι επιβάτες ήρθε η ώρα να αποβιβαστούμε και μείς σιγα σιγά και με μισή καρδιά από το πλοίο. Λίγο πριν κατέβουμε στο όμορφο Λουτρό ευχαριστήσαμε όλα τα μέλη του πλοίου για την άψογη συνεργία που είχα σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.