top of page
  • Εικόνα συγγραφέαChaniaShips

Απίστευτο: Περατώθηκε κιόλας η κύρια ανάκριση στην υπόθεση του Αντώνη Καργιώτη

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης βρήκε φρικτό θάνατο στα νερά του λιμανιού του Πειραιά κατά τον απόπλου του Blue Horizon. Ολόκληρη η Ελλάδα είδε, μέσω του βίντεο που κυκλοφόρησε από την πρώτη στιγμή, τον ύπαρχο να σπρώχνει τον αδικοχαμένο άνδρα προκειμένου να αποτρέψει την επιβίβαση του στο πλοίο.

Στο τρίτο σπρώξιμο και ενώ ο καταπέλτης βρισκόταν ήδη σε διαδικασία ανύψωσης, ο Αντώνης βρέθηκε στη δίνη του νερού που τον …κατάπιε. Πνίγηκε αβοήθητος μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που καλούσαν το πλήρωμα να τον σώσει.


Στις 11 Σεπτεμβρίου εισαγγελέας και ανακρίτρια, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του πλοίαρχου και του ύπαρχου, ενώ υπήρξε διαφωνία ως προς τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο που τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί για την ποινική τους μεταχείριση το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στις 6 Οκτωβρίου, ένα μήνα από το ασύλληπτο έγκλημα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων υπέγραψαν το πέρας της κύριας ανάκρισης και πλέον αναμένονται η εισαγγελική πρόταση και το παραπεμπτικό βούλευμα.


Μία εξέλιξη που προκαλεί αίσθηση, ακόμα και σε νομικούς κύκλους, καθώς αφορά σε μία πολύκροτη υπόθεση που περατώνεται σε χρόνο-εξπρές, ενώ όλοι ανέμεναν ότι η διερεύνηση της σε επίπεδο κύριας ανάκρισης θα «τραβήξει» χρονικά προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως προς κάθε κατεύθυνση και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως επέδειξαν αμέλειες ή παραλείψεις.


Ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου πλοίαρχου του Blue Horizon, κ. Γιώργος Κοκοσάλης επιβεβαίωσε στο Cretalive.gr το πέρας της κύριας ανάκρισης. Ερωτηθείς σχετικά με αυτήν την απρόσμενη για πολλούς εξέλιξη, δήλωσε ότι «ήταν εδραία επιθυμία όλων των παραγόντων προκειμένου να επισπευστεί ο χρόνος διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας ώστε να υπάρξει ποινική εκκαθάριση σε νομικό επίπεδο και να αποδοθεί στον καθένα αυτό που πραγματικά του αναλογεί. Ως συνήγορος υπεράσπισης του καπετάνιου επαναλαμβάνω ότι εδραία πεποίθηση μου είναι ότι η κατηγορία που του αποδίδεται θα μετατραπεί σε πλημμέλημα».

Ο αδικοχαμένος Αντώνης είχε κανονικά εισιτήριο-το οποίο είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το Cretalive-είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο και είχε καθίσει στα αεροπορικά καθίσματα. Χρειάστηκε να εξέλθει για λίγο από το πλοίο προκειμένου να συναντήσει έναν φίλο του και επέστρεψε τρέχοντας όταν διαπίστωσε ότι οι κάβοι είχαν λύσει.

Το Cretalive είχε παρουσιάσει απόσπασμα από την κατάθεση αστυνομικού που ταξίδευε με την σύζυγο του. Όπως περιγράφει, τον είχε δει τον Αντώνη να κάθεται στα αεροπορικά καθίσματα. Κάποια στιγμή βγήκε με την σύζυγο του στην πρύμνη, περιμένοντας τον απόπλου. Στις 21:10 αντιλήφθηκαν τον διαπληκτισμό μελών του πληρώματος με τον Αντώνη. Στην τρίτη απώθηση και ενώ το πλοίο είχε ξεκινήσει, ο Αντώνης έπεσε στη θάλασσα. «Οι ναυτικοί που ήταν στον καταπέλτη δεν έκαναν κάτι. Ο καταπέλτης έκλεισε και το πλοίο έφυγε. Ανακοίνωση από τα μεγάφωνα δεν έγινε. Υπήρξε αναταραχή από τους επιβάτες. Υπήρχαν φωνές αλλά δεν έγινε κάτι. Αφού έπεσε ο νεαρός στη θάλασσα, είδα το μισό σώμα του να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας περίπου 20 δευτερόλεπτα μετά την πτώση του».

Είναι συγκλονιστικές οι επικοινωνίες και οι συνομιλίες του καπετάνιου με τον ύπαρχο και άλλα μέλη του πληρώματος όπως και με την εταιρεία, με βάση τα ηχητικά ντοκουμέντα από τα μικρόφωνα της γέφυρας και το αποκαλούμενο «μαύρο κουτί».

Τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του αδικοχαμένου Αντώνη έχει αναλάβει αμισθί, όπως είναι γνωστό, ο δικηγορικός σύλλογος Λασιθίου που βρίσκεται στο πλευρό της προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του 36χρονου. Στο team των νομικών θα συμμετάσχει και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.
Comentários


273689242_324019479662319_3979073714123161094_n.jpg
317447740_1924043621275791_6796297228118415923_n.jpg
final logo KK_page-0001.jpg
46695915_1913370695378080_4735463505564532736_n.jpg
anendyk_gr.webp
Screenshot_12-removebg-preview.png
image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
bottom of page