Το λιμάνι της Κισσάμου

 

Η σημερινή Κίσαμος ή Καστέλι είναι μια πόλη με μεγάλη και πλούσια ιστορία. Βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Κισάμου, που ήταν μια ακμαία και ανεξάρτητη πόλη, με μεγάλη εμπορική ανάπτυξη και δικό της νόμισμα.Η Αρχαία Κίσαμος ήταν το λιμάνι της Πολυρρήνιας και αναφέρεται από τον Πτολεμαίο ως Κίσαμος Πόλις με ιδιαίτερη άνθηση κατά τη Ρωμαική και Βυζαντινή περίοδο, όπως μαρτυρούν τα πολλά ευρήματα των ανασκαφών στην περιοχή. Στην περιοχή της Καμάρας βρέθηκε και αγγείο της υστερομινωικής εποχής, ωστόσο χάθηκε μάλλον κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.Ο χαμηλός λόφος του Καστελλίου, στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, ήταν ιδανικός για την εγκαθίδρυση οικισμού, που είναι γνωστός ως Κυδωνία. Η πιο πρώιμη μαρτυρία ανθρώπινης κατοίκησης και δραστηριότητας στην περιοχή είναι κεραμικά ευρήματα της νεολιθικής περιόδου (3.000 - 2.900 π.Χ.).

Το λιμάνι Καβονησίου Κισάμου είναι το δυτικότερο λιμάνι της Κρήτης, και συνδέει ακτοπλοϊκά την Κρήτη με την Πελοπόννησο, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, λόγω του γεγονότος ότι εκτός από επιβατική έχει και εμπορευματική κίνηση.

ANENDYK KARTA.PNG
106005239_2640927942831882_6592204430949
300x300 banner chrisostomos gr 2.jpg
τζαρ-removebg-preview.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

© Copyright 2020,ChaniaShips.com ,
  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

Η                 

ΤΟΥ CHANIA SHIPS