top of page

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ HELLENIC SPIRIT.

DSCN5801.JPG

Το Hellenic Spirit κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Φόσεν της Νορβηγίας το 2001 και σίγουρα είναι ένα από τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας από άποψης αυτοματισμών, πολυτέλειας και ανέσεων που προσφέρει στους επιβάτες του. Το "Hellenic Spirit" διαθέτει 4 μηχανές Wartsila και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων.

Το όνομα του πλοίου όπως και του "αδερφού του" Olympic Champion παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Ολυμπιακούς αγώνες. Στο ίδιο πνεύμα και η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του πλοίου

.

Τον Απρίλιο του 2020 το πλοίο λόγω της πανδημίας του κορονοιού επιστρέφει στην γραμμή των Χανίων μαζί με το Νήσος Ρόδος για ενάμισι μήνα περίπου.Στις 13 Απριλίου 2020 και ώρα 6:40πμ το πλοίο μετά από 19 χρόνια ρίχνει ξανά την άγκυρα του στο λιμάνι της Σούδας.

92948368_220702492361836_152928090741066
DSCN5657.JPG

Κυριακή 30 Μαίου μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση της ΑΝΕΚ, η ομάδα του Chania Ships καταφθάνει στο λιμάνι της Σούδας με σκοπό να πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στο "στολίδι της Ιταλίας" όπως μας το χαρακτήρισε κατά την διάρκεια του αφιερώματος ο Ανθυποπλοίαρχος του Hellenic Spirit και καλός φίλος κύριος Γιώργος Σίμος.

DSCN6939_edited.png
DSCN6936_edited.jpg

Ωρα 10:40πμ επιβιβαζόμαστε από τους δύο κεντρικούς καταπέλτες του πλοίου και βρισκόμαστε στο κυρίως γκαράζ του πλοίου.Μπαίνοντας στο πλοίο είχαμε μια σύντομη γνωριμία με μερικά άτομα του πληρώματος που μας υποδέχτηκαν και μας καλωσόρισαν. Μετά από λίγα λεπτά κατεβαίνει ο Ανθυποπλοίαρχος κύριος Γιώργος Σίμου ο οποίος μας υποδέχεται με την σειρά του και μας καλωσορίζει και εκείνος.

 

Ξεκινάμε το αφιέρωμα μας από τα γκαράζ του "Hellenic Spirit".Το πλοίο διαθέτει 4 κυρίως γκαράζ και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 670 οχήματα – Ι.Χ. στους τεράστιους και ευρύχωρους αυτούς χώρους. Ανεβαίνοντας στο γκαράζ Νο 4 μία μικρή πόρτα μας οδηγεί προς την πλώρη του πλοίου περνώντας μέσα από της καμπίνες του πληρώματος.

 

Βγαίνοντας στην πλώρη του πλοίου νιώσαμε σαν να ήμασταν πραγματικά σε ένα κρουαζιερόπλοιο διότι ναι μεν χαζέψαμε την θάλασσα αλλά μόλις κοιτάξαμε το πλοίο από χαμηλά προς τα πάνω καταλάβαμε ότι είναι ένα θέαμα που δεν το βλέπουμε συχνά σε πλοία.

Image00110.jpg
Image00103.jpg

Επιστρέφοντας στο deck Νο 4 παρατηρούμε στην πρύμη έναν όμορφο χώρο για την φιλοξενία των κατοικίδιων. Επιστρέφουμε στο κυρίως γκαράζ για να οδηγηθούμε προς το ξενοδοχειακό κομμάτι του πλοίου.

 

Ανεβαίνοντας από τις συμβατές σκάλες βρισκόμαστε στο Deck 8 που βρίσκεται η Reception. Ένας χώρος που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε ένα υπερσύγχρονο και όμορφο πλοίο. Ένας μεγάλος διάδρομος μας οδηγεί στην κυκλική και άριστα διακοσμημένη Reception. Εκεί μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη. Μας καλωσορίζει στο πλοίο και μας δίνει μερικές πληροφορίες. Δίπλα από την Reception υπάρχει και το λογιστήριο του πλοίου όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν κλειστό.

 

Προχωρώντας προς την πλώρη συναντάμε τις πρώτες καμπίνες του πλοίο από τις 710 που διαθέτει οι οποίες είναι μοιρασμένες σε 17 lux καμπίνες, 47 Α2 (εξωτερικές Α’ θέσης), 39 ΑΒ2 (δίκλινες εσωτερικές) και 2 καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες.. ΄Όλες οι καμπίνες είναι άνετες, όμορφες και λειτουργικές, Αφήνοντας πίσω τις καμπίνες του Deck 8 προχωράμε προς την πλώρη όπου εκεί συναντάμε τα αεροπορικού τύπου καθίσματα, το πλήρες εξοπλισμένο Νοσοκομείο του πλοίου καθώς και ένα μικρό εκκλησάκι (αντίστοιχο υπάρχει σε όλα τα πλοία της ΑΝΕΚ) όπου μπορεί ο κάθε επιβάτης να ανάψει το κερί του καθώς και να προσευχηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Image00082.jpg
Image00075.jpg

Ανεβαίνοντας έναν όροφο πιο πάνω, στο κατάστρωμα Νο 9 προχωράμε πλώρα και συναντάμε το σαλόνι με την ονομασία "MARATHON” μαζί με το μπάρ και ίσως και τον πιο όμορφο και υπέροχο χώρο του πλοίου. Η τεράστια άνεση του χώρου επιτρέπει στον κάθε ταξιδιώτη να απολαύσει τον καφέ του ή κάποιο snack απόλαμβάνοντας ταυτόχρονα την πανοραμική θέα από τα τεράστια παράθυρα που διαθέτει σε εκείνο τον χώρο το πλοίο. Πηγαίνοντας προς την πρύμνη συναντάμε στα δεξιά μας το εστιατόριο του πλοίου με την ονομασία "SYMPOSIUM". Ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο όπου μπορεί ο κάθε επιβάτης να απολαύσει το γεύμα του, επιλέγοντας, μεταξύ άλλων, και από μία μεγάλη ποικιλία με γευστικές Κρητικές προτάσεις.

Image00067.jpg
Image00058.jpg

Λίγο πιο κάτω από το εστιατόριο του πλοίου βλέπουμε το χώρο του Self-Service με την ονομασία "PARTHENON". Ακόμα ένας πολύ όμορφος και άνετος χώρος όπου και εδώ οι γεύσεις αλλά και η απόλαυση του ταξιδιού είναι απολαυστική και άψογη. Προχωράμε προς το εξωτερικό κατάστρωμα του πλοίου και λίγο μετά το Self Service συναντάμε ένα ακόμα Bar με την ονομασία "TROPHY BAR" ένας φωτεινός και όμορφος χώρος . Δίπλα από το "TROPHY BAR" μια στριφογυριστή σκάλα μας οδηγεί στην "DISCO" του "HELLENIC SPIRIT" που θα μιλήσουμε για αυτή πιο κάτω στο αφιέρωμα .
 
Συνεχίζουμε τον περίπατο μας στο κατάστρωμα Νο 9 με πολύ καλές εντυπώσεις για το πλοίο που βρισκόμαστε. Ένας ακόμα διάδρομος διακοσμημένος με κάδρα από διάφορα ξενοδοχεία της Ελλάδας, πιστοποιημένα με We do local, που δεν γίνετε να μην σταματήσεις να τα χαζέψεις και να ταξιδέψεις μέσα από αυτά. 

Image00047.jpg
Image00053.jpg

Λίγο πιο κάτω στα δεξιά μας βλέπουμε έναν μικρό χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τους μικρούς μας φίλους, όπου εκεί μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι τους με ασφάλεια. Δίπλα από τον παιδότοπο υπάρχει το εμπορικό κατάστημα του πλοίου όπου μπορούμε να βρούμε ότι θελήσουμε.Λίγο πριν βγούμε στα εξωτερικά deck του πλοίου βρίσκουμε έναν ακόμα ενδιαφέρον χώρο. Tο Καζίνο το οποίο μάλιστα λειτουργεί ακόμα και σήμερα σε κάθε εν πλω ταξίδι του πλοίου στην Αδριατική.

Image00042.jpg
Image00044.jpg

Βγαίνοντας στους κοινόχρηστους χώρους του "HELLENIC SPIRIT" βρίσκουμε το εξωτερικό Bar με την ονομασία "OLYMPIA Bar" και διάφορα τραπεζάκια που μπορεί ο κάθε επιβάτης να κάτσει και να πιει τον καφέ του και να απολαύσει το ταξίδι του. Την παράσταση όμως στο εξωτερικό κατάστρωμα την κλέβει η πισίνα που υπάρχει στο κέντρο και λειτουργεί το καλοκαίρι στην γραμμή προς και από την Ιταλία.

 

Μείναμε στους εξωτερικούς χώρους του Hellenic Spirit αρκετή ώρα μιλώντας με το καλό μας φίλο και Ανθυποπλοίαρχο του πλοίου κύριο Γιώργο Σίμου για αυτό το βαπόρι που είχαμε την τιμή να βρισκόμαστε και να μαζεύουμε πληροφορίες για την δημιουργία αυτού του αφιερώματος

Image00031.jpg
Image00037.jpg

  Γυρίζουμε προς το εσωτερικό πάλι και κατευθυνόμαστε προς την Disco του πλοίου και το κατάστρωμα Νο 10. Φτάνοντας στο χώρο της Disco με το όνομα OLYMPIC TOWER τα λόγια σιωπούν σε αυτό το άψογο θέαμα που βλέπουμε μπροστά μας. Πρόκειται για έναν υπέροχα μοντέρνα διαμορφωμένο χώρο . Διαθέτει δύο επίπεδα η disco, το κάτω δάπεδο όπως και το πάνω σημείο βλέποντας από ψηλά.

Image00022.jpg
Image00023.jpg

Η ώρα περνάει ευχάριστα και ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε την Γέφυρα του πλοίου.

 

Προχωρώντας προς την γέφυρα η αγωνία κορυφώνεται καθώς η ομάδα του Chania Ships θα ήταν πρώτη φορά που θα βρισκόταν σε μία τέτοια γέφυρα ενός τέτοιου πλοίου. Η ώρα έφτασε και εμείς βρισκόμαστε στην πλήρως εξειδικευμένη και άριστη Γέφυρα του "Hellenic Spirit"

 

.Μπαίνουμε στην Γέφυρα του "Hellenic Spirit" δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που βλέπουμε καθώς η γέφυρα του πλοίου εκτός ότι είναι εξοπλισμένη με ακτοπλοϊκά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας είναι και μία γέφυρα που σίγουρα ζηλεύουν πολλά πλοία. Από την διαμόρφωση της αλλά και τους μεγάλους χώρους που διαθέτει.

 

Η αλήθεια είναι ότι αν μας άφηνε εκεί ο φίλος κύριος Γιώργος ακόμα στην γέφυρα του "Hellenic Spirit" θα ήμασταν.

Image00009.jpg
Image00015.jpg

Έχοντας ολοκληρώσει το φωτογραφικό μας αφιέρωμα στο πλοίο διαμάντι της ΑΝΕΚ επιστρέφουμε στο κυρίως γκαράζ από όπου και ξεκινήσαμε την ξενάγηση μας .

 

Αφού ευχαριστήσαμε τον Ανθυποπλοίαρχο και καλό μας φίλο κύριο Γιώργο Σίμου κατεβήκαμε από το πλοίο και το παρατηρήσαμε από κάτω. Ήταν εντυπωσιακό. Και σίγουρα αποτέλεσε τιμή για μας να κάνουμε αφιέρωμα σ' αυτό το πλοίο στολίδι της ΑΝΕΚ και να το μοιραστούμε μαζί σας. Ελπίζουμε αυτό το αφιέρωμα να το απολαύστε και εσείς όπως και εμείς!!!!

 

Λίγο πριν κλείσουμε αυτό το μοναδικό ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην ναυαρχίδα της ΑNEK LINES  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την βοήθεια  

 

 1) Την Κά Αννα Νικολακάκη.

 2) Τον Κο Αντώνης Καλαμάρας

 3) Τον Κο Γίωργο Σίμου 

 4)Τον Κο Διονύση  Γουσένη 

DSCN6397.JPG

 

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματος σημμετείχαν οι

Κοκογιαννάκης Ελευθέριος: Φωτογραφικό υλικό-Κείμενο.

Καρατζάς Χρήστος:Φωτογραφικό υλικό

Τζαμαντάκης Γιώργος:Φωτογραφικό υλικό

Καραμπινάκης Σταμάτης:Επεξεργασία και διόρθωσή κειμένου

273689242_324019479662319_3979073714123161094_n.jpg
317447740_1924043621275791_6796297228118415923_n.jpg
final logo KK_page-0001.jpg
46695915_1913370695378080_4735463505564532736_n.jpg
anendyk_gr.webp
Screenshot_12-removebg-preview.png
image.png
image.png
image.png
bottom of page