ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η εταιρία ΑΝΕΝΔΥΚ συστάθηκε το έτος 1983 με την συνένωση ναυτιλιακών εταιρειών που προσέφεραν υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς στα παράλια της Νοτιοδυτικής Κρήτης. Από τότε η νέα εταιρεία εμφανίζει καλύτερες υπηρεσίες και αναδεικνύεται στο ναυτιλιακό χώρο εφαρμόζοντας αναπτυξιακή πολιτική μάνατζμεντ. Σήμερα η ΑΝΕΝΔΥΚ εξυπηρετεί θαλάσσιες συγκοινωνίες στα οκτώ κύρια λιμάνια της Νοτιοδυτικής Κρήτης (Σφακιά, Λουτρό, Αγιά Ρουμέλη, Σούγια, Παλαιόχωρα,Πλακιά,Αγία Γαλήνη,  Ν. Γαύδος) που αφορούν σε αντίστοιχες κατοικημένες και τουριστικές περιοχές.Η εταιρεία εφαρμόζει τον “ Διεθνή κώδικα Διαχείρισης για την ασφαλή λειτουργία των πλοίων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος” (ISM CODE), ο οποίος διασφαλίζει άμεσα την ορθή λειτουργία του πλοίου, την ασφάλεια του επιβάτη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Λίγα λόγια για το πλοίο

 

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Νηολόγιο Χανίων Νο: 22) είναι κατασκευασμένο το 1993 στο Πέραμα. Το Δασκαλογιάννης δουλεύει κυρίως στη γραμμή Χώρα Σφακιών Λουτρό Αγία Ρούμελη με κάποιες προεκτάσεις προς Γαύδο. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ, το μήκος του είναι 60 μέτρα και πλάτος 15,70 μέτρα.

 

 

 

 Σε συνεννόηση με την Κα Αντιγόνη Μπολιώτη η ομάδα του Chania Ships επισκέπτεται στον τελευταίο μόλο του λιμανιού της Σούδας το μεγαλύτερο πλοίο της εταιρείας ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ όπου πραγματοποιεί την ετήσια ακινησία.Βλέπουμε δίπλα στο ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ είναι δεμένα τα τρία νέα αποκτήματα της εταιρείας, το Sfakia Pioner, το Αγία Ρούμελη και το Καλυψώ.

Μπαίνοντας  στο πλοίο μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε ο μηχανικός του πλοίου Καλυψώ και καλός μας φίλος Βαγγέλης Δαρζέντας. Το αφιέρωμα ξεκινά από το κυρίως γκαράζ του πλοίου όπου το 2013 πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία του Περάματος η κατασκευή κλειστού τύπου και προστέθηκαν δύο υδατοστεγής μέρη το ένα πρίμα και το άλλο πλώρα. Το Γκαράζ του πλοίου είναι χωρισμένο σε δυο τμήματα. Το πρύμνιο που είναι κλειστό εξωτερικά, όπου χρησιμοποιείται μόνο για ΙΧ. Το δεύτερο τμήμα του γκαράζ είναι πλώρα και έχει τρεις γραμμές φόρτωσης για φορτηγά αλλά επί το πλείστον ΙΧ ταξίδευαν στις γραμμές που εξυπηρετεί και πολλά van που μεταφέρουν τροφοδοσίες στις περιοχές. Η επιβίβαση μπορεί να γίνει από τρεις σκάλες επιβίβασης καθώς υπάρχει και ασανσέρ στην αριστερή πλευρά.Στο ίδιο κατάστρωμα υπάρχει επίσης και το λογιστήριο του πλοίου καθώς και ο χώρος κατοικίδιων. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 42 Ι.Χ και 6 φορτηγά ..

Αφήνοντας πίσω τον Γκαράζ του πλοίου πάμε στο Κατάστρωμα Νο 2 όπου εκεί βρίσκουμε τα υπαίθρια καθίσματα όπου εκεί μπορεί ο επιβάτης να απολαύσει το ταξίδι του με ένα καφέ η ότι άλλο θελήσει θαυμάζοντας τα υπέροχα νερά των Σφακίων, Ακόμα στο πρώτο κατάστρωμα του πλοίου βρίσκετε και το εσωτερικό σαλόνι που έχει μέσα 96 άνετα καθίσματα και με το ένα από τα δύο μπαρ του πλοίου όπου λειτουργούσε παλιά Στο ίδιο κατάστρωμα βρίσκουμε και της κοινόχρηστες τουαλέτες του πλοίου καθώς και της 10 καμπίνες του πληρώματός..

Ανεβαίνοντας μία σκάλα ακόμα κατευθυνόμαστε στο Κατάστρωμα Νο 3 τον επιβατών όπου πρίμα εκεί που έχει επεκταθεί στη μετασκευή του 2013 εκεί βρίσκεται το εξωτερικό μπαρ το πλοίου όπου λειτουργεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού καθώς και μερικά ακόμα υπαίθρια καθίσματα ενώ το πλοίο έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 925 επιβάτες.

 Στο ίδιο κατάστρωμα βρίσκεται και η Γέφυρα του πλοίου όπου εκεί βρίσκουμε τον CPT Στράτο Μπουρνάζο και μας καλώς όρισε και εκείνος στο πλοίο.Η γέφυρα του ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ είναι πραγματιστικά άψογη και είναι εφοδιασμένη με σύγχρονα μέσα ασφαλείας όπως Radar, σύστημα ηλεκτρονικών χαρτών, plotter το σύστημα AIS,βυθόμετρο, VHF γυροσκοπική πυξίδα..

 Μετά την γέφυρα και κατεβαίνουμε στην καρδία του πλοίου στης μηχανές,  ένας χώρος πραγματικά λαμπερός και πολύ καθαρός. Το πλοίο έχει 2 κύριες μηχανές εσωτερικής καύσεως 750 ίππων με κατανάλωση 190 lt που δίνουν μέγιστη ταχύτητα στο πλοίο της τάξεως των 11 κόμβων,Έχει επίσης 2 ηλεκτρομηχανές που παράγουν ρεύμα για όλο το πλοίο και αποδίδουν περίπου 60κιλοβατ η καθεμία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Σε γενικές γραμμές το πλοίο ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ είναι ένα πλοίο κόσμημα για τα νερά των Σφακίων,Ευχαριστούμε πολύ την Kα Αντιγόνη Μπολιώτη για την συνεργασία και τον καλό μας φίλο Βαγγέλη Δαρζέτα

ANENDYK KARTA.PNG
106005239_2640927942831882_6592204430949
1.jpg
300x300 banner chrisostomos gr 2.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

  

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

© Copyright 2020,ChaniaShips.com ,