top of page

H/S/F KNOSSOS PALACE

DSCN0128.JPG

Ιστορικές Πληροφορίες 

Το Knossos Palace είναι επιβατηγό/οχηματαγωγό πορθμείο, που αποτελεί τμήμα του στόλου της Minoan Lines. Ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία FINCANTIERI της Ιταλίας με το όνομα Olympia Palace. Από το 2001 έχει γίνει μέλος του στόλου της Minoan Lines (εταιρείας του Ηρακλείου) το οποίο δρομολογήθηκε για αρκετά χρόνια στην Αδριατική. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας πέρασε στη διαχείριση της Grimaldi Lines του ομίλου Grimaldi και μετονομάστηκε σε Bonaria αρχικά και Cruise Bonaria μετέπειτα. Το KNOSSOS PALACE έχει μήκος 214 και πλάτος 26,40 και μπορεί να μεταφέρει συνολικά 1922 επιβάτες.

minoan-olympia-palace-top.jpg

Το Ταξίδι μας!


Την Κυριακή 19 Ιουνίου η ομάδα του Chaniaships.com αποφασίζει να πραγματοποιήσει ένα ακόμα αφιέρωμα στο νέο Κνωσός Παλάς που βρίσκεται εδώ και ενάμισι χρόνο στην γραμμή του Ηρακλείου. Η ώρα είναι 20:00 βρισκόμαστε στην πρύμνη του πλοίου και μαζί με άλλους επιβάτες επιβιβαζόμαστε για το σημερινό μας ταξίδι.

Αφού γίνετε ο έλεγχος των εισιτηρίων με την βοήθεια των κυλιόμενων σκαλών ανεβαίνουμε στο κατάστρωμα Νο 6 όπου αντικρίζουμε την RESEPTION του πλοίου. Ένας άνετος και πολύ όμορφος χώρος, εκεί όπου μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε το πλήρωμα του KNOSSOS PALACE . Ανάμεσα σε αυτούς ένας παλιός γνώριμος του Chaniaships.com ο Γιάννης Γενεράκης όπου θα βρίσκεται δίπλα μας σε όλο το ταξίδι.

DSCN3394.JPG

Προχωράμε πλώρα του καταστρώματος Νο6 όπου συναντάμε το συνεδριακό κέντρο “OLYMPIA” ένας πολύ όμορφος χώρος με γωνιακό μπάρ που κλέβει την παράσταση. Εκεί μπορεί ο κάθε επιβάτης να παραγγείλει τον καφέ του ή κάποιο ποτό και να το απολαύσει στους άνετους μπλε καναπέδες χαζεύοντας έξω την θάλασσα από τα μεγάλα παράθυρα του χώρου.

DSCN3380.JPG
DSCN3376.JPG
 
 
Η ώρα είναι 20:50 και το πλοίο έχει αρχίσει σιγά σιγά να σηκώνει κάβους και εμείς τρέχουμε να δούμε την αναχώρηση από ψηλά. Όταν λέμε ψηλά εννοούμε την γέφυρα του πλοίου. Μπαίνοντας στην γέφυρα του KNOSSOS PALACE με ένα μεγάλο χαμόγελο μας υποδέχτηκε ο καλός φίλος και Καπετάνιο του πλοίου Εμμανουήλ Γιακουμάκης (ένας εξαίρετος άνθρωπος με χρυσή καρδία). Το Κνωσσός Παλλάς έχει αρχίσει να σηκώνει τις πόρτες του και με τις οδηγίες του Καπετάνιου ξεκολλάμε σιγά σιγά από το λιμάνι του Ηρακλείου. Αφήνοντας πίσω το Ηράκλειο είπαμε να συνεχίσουμε την ξενάγηση μας στο πλοίο ξεκινώντας από τον χώρο που είδη βρισκόμασταν και δεν είναι άλλος από την γέφυρα του πλοίου. Η γέφυρα του KNOSSOS PALACE είναι ντυμένη σε αποχρώσεις του μπλε κάτι που την κάνει να μοιάζει με γέφυρα κρουαζιερόπλοιου και εξοπλισμένη με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας.
DSCN3471.JPG
DSCN2640.JPG

Έχοντας ολοκληρώσει τον χώρο της γέφυρας πάμε να συνεχίσουμε το αφιέρωμα μας στους υπόλοιπους χώρους. Μεταβαίνουμε ξανά στο κατάστρωμα με τον αριθμό Νο6 για να συνεχίσουμε την περιήγηση μας.

 

Προχωράμε πλώρα του καταστρώματος Νο6 εκεί όπου συναντάμε το snack bar “REA” ακόμα ένας άνετος χώρος με το πιάνο στην μέση να κλέβει την παράσταση. Στα δεξιά του χώρου υπάρχει ένας μικρός παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους όπου μπορούν να παίξουν ήρεμα και με ασφάλεια όσο οι γονείς απολαμβάνουν το καφέ τους ή κάποιο snack. Προς το τέλος του χώρου REA υπάρχει μία μικρή αίθουσα με ηλεκτρονικά παιχνίδια εκεί που μπορούν μικροί και μεγάλοι να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης και ελευθερίας.

DSCN3408.JPG

Συνεχίζουμε την βόλτα μας στο χώρο και λίγο πριν το εμπορικό κέντρο συναντάμε στο αριστερό μας χέρι μια ξύλινη πόρτα όπου μας βγάζει στο ένα από τα δύο μπαλκόνια του καταστρώματος Νο6 . Ενας χώρος που μείναμε λίγη ώρα χαζεύοντας την θάλασσα και κάνοντας μια κουβέντα σαν ομάδα για το στολίδι που βρισκόμασταν καθώς και για το αφιέρωμα που θα του ετοιμάζαμε.


Μπαίνοντας ξανά μέσα στο εσωτερικό του KNOSSOS PALACE προχωράμε πλώρα του καταστρώματος Νο6 και κάπου στην μέση συναντάμε το εμπορικό κέντρο “PANDORA" . Ένας πολύ όμορφος χώρος που μπορεί ο επιβάτης να αγοράσει διάφορα είδη, καλλυντικά, είδη ρουχισμού, ασημικά και άλλα πολλά είδη. Απέναντι από το εμπορικό κέντρο "PANDORA" υπάρχει ένα μικρό περίπτερο γεμάτο με διάφορα είδη γλυκών που μπορεί ο επιβάτης να γευτεί ( σοκολάτα ή κάποιο κρουασάν).

DSCN3419.JPG
DSCN3434.JPG
DSCN3429.JPG

Τέλος λίγο πριν ολοκληρώσουμε το κατάστρωμα Νο 6 στα αριστερά βρίσκεται το Self Service “AMBROSIA” ενώ στα δεξιά και πλώρα το ala carte restaurant “PARIZIANA” . Δύο πολύ όμορφος χώροι όπου μπορούν οι επιβάτες να γευτούν το υπέροχο menu που επιμελείται ο Αρχιμάγειρας του πλοίου με το επιτελείο του και να απολαύσουν άφθονο Κρητικό παραδοσιακό κρασί

DSC08877.e34c4d6.jpg
272385875_1019403982259252_1245482573011859565_n.jpg
DSC09626.e83f1b6.jpg

Αφήνουμε πίσω το κατάστρωμα Νο 6 και ανεβένουμε για ένα χαλαρό ποτό πρός το κατάστρωμα Νο 9 και την Disco “ARMONIA” του πλοίου.

Λίγο πριν φτάσουμε εκεί θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στο κατάστρωμα Νο 7. Στο κατάστρωμα με τον αριθμό 7 βρίσκουμε τις καμπίνες των επιβατών. Το KNOSSOS PALACE διαθέτει 190 καμπίνες (101 εσωτερικές και 89 εξωτερικές) και 732 κρεβάτια συνολικά. Οι καμπίνες αυτές κατανέμονται σε LUX, σε 2κλινες και 4κλινες, εσωτερικές και εξωτερικές καμπίνες. Επίσης διαθέτει καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

289009061_5129512467097353_9129313681370296387_n.jpg
15.knossos_LUX 1.f4d27de.jpg

Φτάνουμε στο τελευταίο κατάστρωμα το πλοίου το κατάστρωμα με τον αριθμό 9 και φυσικά την υπέροχη DISCO του ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ με την ονομασία “ARMONIA”, ένας υπέροχος χώρος κατασκευασμένος με γυάλινο θόλο και τους αναπαυτικούς καναπέδες του χώρου σου δίνει την έσθιση ότι βρίσκεσαι σε κρουαζιερόπλοιο και όχι σε πλοίο της γραμμής.
Μείναμε λίγη ώρα στην DISCO πίνοντας το ποτό μας και κουβεντιάζοντας για το υπέροχο ταξίδι μας και η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να σηκοθούμε καθώς υπάρχουν χώροι που δεν έχουμε επισκε
φθεί ακόμη.

DSCN2630.JPG
10.knossos_VIP LOUNGE apo Festos.be379ab.jpg

Βγαίνοντας από την DISCO του πλοίου κατεβαίνουμε ένα κατάστρωμα παρακάτω και βρισκόμαστε στο κατάστρωμα με τον αριθμό Νο8. Εδώ όπου ξεκινάμε από την πρύμνη του πλοίου όπου βλέπουμε το ελικοδρόμιο του πλοίου. Ένας άνετος χώρος που μπορεί ο επιβάτης να παρακολουθήσει από ψηλά την αναχώρηση ή την άφιξη του πλοίου στα λιμάνια.Μπαίνουμε ξανά στο εσωτερικό του καταστρώματος Νο8 και προχωράμε πλώρα εκεί όπου μια πόρτα μας οδηγεί στα αεροπορικά καθίσματα τα οποία είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες “VIP αεροπορικές θέσεις’’ και ‘’ Οικονομικά αεροπορικά καθίσματα’’. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από τις VIP αεροπορικές θέσεις εδώ που ο επιβάτης μπορεί να καθίσει αναπαυτικά χαζεύοντας το Taplet που βρίσκεται μπροστά του ή βλέποντας τηλεόραση. Ακριβώς πίσω από τις VIP αεροπορικές θέσεις συναντάμε και τα οικονομικά αεροπορικά καθίσματα του πλοίου ακόμα ένας όμορφος χώρος όπου και εδώ ο επιβάτης μπορεί να καθίσει αναπαυτικά χαζεύοντας τηλεόραση ή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο απολαμβάνοντας το ταξίδι του.

DSCN2618.JPG
DSCN2757.JPG
DSCN3459.JPG
DSCN3450.JPG

Συνεχίζουμε πλώρα του καταστρώματος Νο8 και κατευθυνομαστε στους κοινόχρηστους χώρους του KNOSSOS PALACE. Εκεί όπου συναντάμε το εξωτερικό μπαρ του πλοίου με την ονομασία ‘’POSEIDON”. Τα τραπεζοκαθίσματα εδώ θα λέγαμε πως είναι ο χώρος του καπνιστή επιβάτη καθώς μπορεί να απολαύσει το καφέ ή το ποτό του κάνοντας το τσιγάρο του ,καθώς στο εσωτερικό του πλοίου απαγορεύεται το κάπνισμα. Βγαίνοντας από το εξωτερικό μπαρ του πλοίου συναντάμε την μια από της δύο πισίνες που διαθέτει το πλοίο όπου βρίσκεται στην μέση του χώρου ενώ η δεύτερη πισίνα βρίσκεται στα αριστερά του καταστρώματος και χρησιμοποιείτε για τους μικρούς μας ταξιδιώτες.
Η ώρα περνάει γρήγορα και οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν 01:00 τότε αποφασίζουμε να ξαπλώσουμε λίγο καθώς το πρωί έχουμε την άφιξη μας στο λιμάνι του Πειραιά και φυσικά την ολοκλήρωση του αφιερώματος μας.

Το ρολόι δείχνει 5:45 και το λιμάνι του Πειραιά έχει αρχίσει να φαίνεται. Εμείς σαν ομάδα θέλαμε να καταγράψουμε με την κάμερα του Chaniaships.com την άφιξη μας στο λιμάνι. Αφού δέσαμε και οι καταπέλτες κατέβηκαν περιμέναμε λίγο να αδειάσει ο χώρος των γκαράζ για να τα επισκεφθούμε καθώς είναι το μόνο σημείο που δεν έχουμε επισκεφθεί ακόμα.

DSCN3446.JPG
DSCN3443.JPG
DSCN3441.JPG
DSCN2788.JPG

Με την βοήθεια του ασανσέρ πάμε στο κατάστρωμα με τον αριθμό Νο4 εδώ όπως και στο κατάστρωμα Νο 3 επιβιβάζονται φορτηγά αλλά και Ι.Χ αυτοκίνητα. Το γκαράζ Νο 4 με το γκαράζ Νο 3 να πούμε ότι έχει τις ίδιες σε διαστάσεις σχεδόν με το κεντρικό γκαράζ του πλοίου. Με την βοήθεια της ράμπας βγαίνουμε εκτός του πλοίου και ξανά μπαίνουμε από τον δεξιό καταπέλτη και βρισκόμαστε στο κεντρικό γκαράζ του πλοίου. Ξεκινάμε την βόλτα μας στο γκαράζ Νο 3 το οποίο είναι ανοιχτό στα πλάγια. Στο βάθος του γκαράζ υπάρχει μια μικρή ράμπα, η οποία μας οδηγείς στα γκαράζ Νο1 και Νο2. Εκεί μπορεί να εισέλθει μικρός αριθμός Ι.Χ. Να σημειώσουμε ότι στο Κνωσσός Παλάς μπορούν να χωρέσουν 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή εναλλακτικά 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ. ενώ οι γραμμές φόρτωσης του φτάνουν τα 1932 μέτρα.

DSCN3363.JPG

Αφου ολοκληρώσαμε την ξενάγηση μας και στους χώρους του γκαράζ ήρθε η ώρα να αποβιβαστούμε από το πλοίο με τις καλύτερες αναμνήσεις καθώς αυτό το ταξίδι ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ξεκινάμε να αποχαιρετούμε το πλήρωμα του Κνωσσός Παλλάς φυσικά από τον Καπετάνιο του πλοίο τον Κύριο Εμμανουήλ Γιακουμάκη και εδώ νιώθουμε την τιμή σαν ομάδα να πούμε δύο λόγια στον κύριο Γιακουμάκη .

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιάς μας για την φιλοξενία και για το υπέροχο ταξιδι που μας προσφέρατε. Σας έχουμε βάλει στην καρδιά μας απ
ό την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε και μπορούμε άφοβα να πούμε ότι είσαστε ένας υπέροχος άνθρωπος με μεγάλο αίσθημα φιλοξενίας .

Σ
υνεχίζουμε προς το Γιάννη Γενεράκη Γ μηχανικό το Κνωσσός Παλλάς και ένα παιδί μάλαμα.« Γιάννη μου σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδία μας για όλα όσα μας προσφέρεις πάντα και πιο πολύ κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου ευχόμαστε καλές θάλασσες και ο Αγιος Νικόλαος πάντα στο πλευρό σου.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε την κυρία Ηλιάνα που μας ξενάγησε στο πλοίο καθώς και τον κύριο Λευτέρη.
Και κάπου εδώ ολοκληρώνουμε το πρώτο μας αφιέρωμα για το έτος 2023 σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας προς την ομάδα μας όλο το 2022 και σας υποσχόμαστε ένα πολύ πιο όμορφο ταξίδι το 2023 εδώ στο Chaniaships.com . 

 Τέλος νιώθουμε την υπερχρέωση να ευχαριστήσουμε από την MINOAN LINES τους:
 
1) Τον Κο Εμμανουήλ Γιακουμάκη
2) Τον Κο Γιάννη Γενεράκη
3) Τον Κο Λευτέρη
4) Την Κα Ηλιάνα
 ​
Για την πραγματοποίηση του αφιέρωματος συμμετείχαν οι:
 1) Κοκογιαννάκης Λευτέρης
 2) Σταμάτης Καραμπινάκης
 3)Αργύρης Φραγκεδάκης
 4) Χρήστος Καρατζάς
 5)  Δημήτρης Ποθητός
273689242_324019479662319_3979073714123161094_n.jpg
317447740_1924043621275791_6796297228118415923_n.jpg
final logo KK_page-0001.jpg
46695915_1913370695378080_4735463505564532736_n.jpg
anendyk_gr.webp
Screenshot_12-removebg-preview.png
image.png
image.png
image.png
image.png
bottom of page