ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ

Η εταιρεία ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ Ν.Ε. εντάσσεται στις ελληνικές παραδοσιακές ακτοπλοϊκές εταιρείες, που έχει τις ρίζες της στη Χίο, ένα νησί με μεγάλη ναυτική παράδοση.

Κύριος στόχος της εταιρείας μας είναι η καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών, σε φορτία, των τοπικών κοινωνιών του Β.Α. Αιγαίου και των Χανίων.

Η εταιρεία ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ Ν.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της θαλάσσιας μεταφοράς φορτίων από και προς τα νησιά του Αιγαίου. Εδώ και 5 συνεχόμενα έτη, η ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ Ν.Ε. εξυπηρετεί με συνέπεια και αξιοπιστία τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τη Κρήτη, ενώ παράλληλα, διευρύνει συνεχώς το δίκτυο της, εντάσσοντας νέους προορισμούς στα δρομολόγια της.

 

Αντιλαμβανόμενη πλήρως την ευθύνη της αποστολής της προς τις νησιωτικές κοινωνίες και τους επαγγελματίες, προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και συνέπεια στα δρομολόγια της, πάντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζει συνεχώς τον τομέα των Φ/Γ -Ο/Γ της Ελληνικής Ακτοπλοΐας.

Το πλοίο Αρμενιστής Ναυπηγήθηκε το 1972 στο Trosvik Mek Verksted, του Brevik της Νορβηγίας, έχει μήκος 106,50m, πλάτος 16,00m, βύθισμα 4,20m, διαθέτει 3 γκαράζ (2 φορτηγών και 1 οχημάτων) ενώ η ταχύτητά του φτάνει τους 16,50 κόμβους.

 

 

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2020 η ομάδα μας έχοντας μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον καπετάνιο και παλιό μας φίλο "ΣΤΡΑΤΟ ΤΕΚΝΑΚΗ" μαθαίνουμε ότι το Ρο/Ρο "ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ" επρόκειτο να καταπλεύσει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας και κανονίσαμε να επισκεφθούμε το πλοίο για να πραγματοποιήσουμε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα μέσα από την σελίδα του Chaniaships.com.

 

 

 

Η επίσκεψη μας:

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12 με ένα καφέ στο χέρι φτάνουμε στον επιβατικό λιμένα της Σούδα εκεί όπου βρίσκουμε το Ρο/Ρο "ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ" δεμένο κ έτοιμο για να το επισκεφθούμε, βλέποντας το πλοίο από έξω καταλαμβάνει κανείς ότι πρόκειται για ένα πλοίο με γερό σκαρί και πολύ όμορφο καθώς το εξωτερικό του πλοίου μας δίνει την αγωνία για το τι θα ακολουθήσει μέσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιβιβαζόμαστε σιγά σιγά από τον κύριο καταπέλτη του πλοίου και βρισκόμαστε στο κύριος γκαράζ εκεί όπου φορτώνονται κυρίως τα μεγάλα και κυρίως επικίνδυνα φορτία που δεν μπορούν να μεταφερθούν στο πάνω γκαράζ καθώς να αναφέρουμε ότι στο πλοίο υπάρχει ένα μικρό αναβατόριο που ανεβαίνουν φορτία μέχρι 24 τόνων στο γκαράζ Νο 3 όπου θα βρεθούμε σε λίγο.

Αφού περπατήσαμε όλο το κύριο γκαράζ μία μικρή ράμπα μας κατευθύνει στο γκαράζ Νό 1 που εκεί τοποθετούνται κυρίως οχήματα και δίκυκλα. με την κουβέντα και καλή παρέα η ώρα περνάει ευχάριστα και έχοντας ολοκληρώσει την περιήγηση μας στο γκαράζ Νο 1 ήρθε η ώρα να ανεβούμε σιγά σιγά προς τα ψηλά.

Με την βοήθεια των συμβατών σκαλών φτάνουμε στο γκαράζ Νο 1 όπου προχωράμε πλώρα όπου συναντάμε κάποιο από το πλήρωμα του ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ όπου με το χαμόγελο στα χίλια μας υποδέχεται και μας καλώς ορίζει λίγο ποιο κάτω μία μικρή πόρτα μας βάζει στην κουζίνα του πλοίου που η μυρωδιές σου σπάνε την μύτη και μπορεί το ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ να είναι φορτηγό πλοίο η κουζίνα και όλοι οι χώροι του λάμπουν από καθαριότητα, λίγο ποιο μέσα από την κουζίνα μία μικρή πόρτα μας οδηγεί στο σαλόνι του πλοίου εκεί όπου μας υποδέχεται ένα τεράστιο χαμόγελο και δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Καπετάνιο του πλοίου "Στράτο Τεκνάκη" έναν εξέρετο άνθρωπο που μπορεί να είχαμε να βρεθούμε κοντά 4 χρόνια (από το αφιέρωμα στο Ρο/Ρο Πελαγίτης) αλλά το χαμόγελο του και η φιλοξενία του μας έκανε να νιώσουμε σαν να μην πέρασε μία μέρα.

Εχοντας μια μικρή κουβέντα με τον Καπετάν Στράτο Τεκνάκη ήρθε η ώρα να αναιβούμε στην γέφυρα του πλοίου και με την βοήθεια της εσωτερικής σκάλας βρισκόμαστε στην γέφυρα του ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ μία ευρύχωρη και πολύ άνετη γέφυρα εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα μέσα που βοηθάνε το πλοίο να κατά την άφιξη και την αναχώρηση από τα λιμάνια, βγάνοντας από δεξιά πόρτα και βλέπουμε το πρυμναίο κομμάτι του πλοίου καθώς και τα δύο επιβατικά που εκτελούν την γραμμή Χανιά Πειραιά. Μπαίνοντας ξανά στην γέφυρα μας υποδέχεται η Ανθυποπλοίαρχος του πλοίου κυρία Αναστασία Μουράτου που με την σειρά της μας καλώς ορίζει στο πλοίο,

Εχοντας ολοκληρώσει με τον χώρο της γέφυρας κατεβαίνουμε ξανά προς τα κάτω στο σαλόνι του ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ με σκοπό να πάρουμε μερικά ακόμα πλάνα. μείναμε αρκετή ώρα στο χώρο του σαλονιού μαζί με την Αναστασία να συζητάμε για το πλοίο και η ώρα κυλάει ευχάριστα, δίπλα από το σαλόνι του πλοίο υπάρχουν οι καμπίνες των επιβατών όπου μπορούν να φιλοξενηθούν κυρίως οδηγοί επικίνδυνων φορτίων.

 Βγαίνουμε από το χώρο του σαλονιού και προχωράμε προς την πρύμνη του πλοίου αυτό που ξεχωρίζει είναι τα δύο φουγάρα που στέκουν αντικριστά το ένα με το άλλο, περπατήσαμε όλο το γκαράζ Νο 3 και πραγματικά μείναμε άφωνοι για το πόσο μεγάλο και ευρύχωρο είναι, τελειώνοντας την βόλτα μας στο γκραράζ Νο 3 ευχαριστήσαμε το πλήρωμα για αυτήν την τιμή να κάνουμε ένα αφιέρωμα στο πλοίο και αποχωρίσαμε για το αρχικό γκαράζ.

Φτάνουμε ξανά στο κυρίως γκαράζ από όπου και ξεκινήσαμε και έχοντας ολοκληρώσει της φωτογραφίες στο εσωτερικό του πλοίου σειρά είχε η εξωτερική φωτογράφιση όπως είπαμε και στην αρχή το πλοίο εξωτερικά μοιάζει με ένα αρχοντοβάπορο πολύ όμορφο και πολύ καλοδιατηρημένο από την εταιρία του ΑΙΝΑΦΤΗΣ που ανήκει το πλοίο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ.

αφού ολοκληρώσαμε και τα εξωτερικά μας πλάνα ξανά βρεθήκαμε στο κυρίως γκαράζ του πλοίου όπου ευχαριστήσαμε το πλήρωμα για ότι μας πρόσφερε εκείνη την ημέρα. Οταν φτάσαμε στον καπετάνιο τα λόγια ήταν λίγα "καθώς καπετάνιε σε ευχαριστούμε που  για ακόμα μία φορά μας εμπιστευτικές και μας αγκάλιασες με το υπέροχο χαμόγελο σου και μας έδωσες την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε πρώτοι σαν ναυτιλιακή σελίδα στην Ελλάδα ένα αφιέρωμα στο πλοίο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ μα κυρίως καπετάνιε σου ευχόμαστε ο νέος Τεκνάκης που έρχεται να είναι υγιής και δημιουργικός όπως εσύ".

Καλά ταξίδια και ο Αγιο Νικόλας πάντα να βρίσκετε στην πλώρη σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και κάπου εδώ ολοκληρώνεται το πρώτο αφιέρωμα του 2021 σε ένα θρυλικό πλοίο της ακτοπλοΐας μας, σας ευχόμαστε το 2021 να σας φέρει υγεία τύχη και ότι επιθυμεί ο καθένας και όπως και το 2020 για τα ακτοπλοϊκά νέα των Χανίων που αλλού στο Chaniaships.com

Για την πραγματοποίηση του αφιερώματος συμμετείχαν οι

Κοκογιαννάκης Ελευθέριος : Κείμενο φωτογραφικό υλικό

Δαρζέντας Ευάγγελος : Κείμενο φωτογραφικό υλικό

Το αφίερωμα στο πλοίο "ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ" αφιερώνετε από την ομάδα του Chaniaships.com στην μνήμη της πολυαγαπημένης μας "Ρούλας Ρουμελιωτάκη"

 Η αγάπη μας για τα πλοία και την ακτοπλοΐα αφού  έγινε λατρεία πλέον στο τομέα αυτό, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε την νέα πλατφόρμα Chaniaships.com με σκοπό την κάλυψη των τεσσάρων λιμανιών του νομού μας σε καθημερινή βάση.

Η                 

ΤΟΥ CHANIA SHIPS

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

125525152_2795204450758666_3501238667646
125850001_362558671678656_25669874093905
125403518_832183507546039_23841707175373

Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας ή κάποια καταγγελία σας στο παρακάτω

email : Chaniaships20@gmail.com

© Copyright 2021ChaniaShips.com ,